Hvorfor er det viktig å balansere hjulene?

Om dekkene på bilen din er i ubalanse kan dette på sikt skade bilen. Det er derfor av største  viktighet at de dekkene som er på bilen din til en vær tid er riktig avbalansert. Å avbalansere dekkene regelmessig kan derfor på sikt lønne seg prismessig.

Riktig balanserte dekk er ikke bare viktig for komforten under kjøring, men også for bil  økonomien med tanke på slitasje og drivstoff eller strømforbruk.

Et dekk i ubalanse sliter kraftig på bilens hjuloppheng, og kan føre til dyre reparasjoner av  endeledd, bærekuler etc. I tillegg vil dekkene kunne slites feil noe som også gjør at dekkets  levetid forkortes kraftig. På toppen av alt dette så vil også drivstoff / strømforbruket øke merkbart.

Hvor ofte bør hjulene balanseres og hvordan kan jeg vite at hjulene mine trenger balansering?

Dekkene bør balanseres oftere enn bare hver gang det kjøpes nye dekk.

Du kan ha godt ha en skadelig ubalanse i et eller flere dekk uten at du merker noe til dette i rattet, spesielt dersom ubalansen kommer fra bakhjulene.

Et av kjennetegnene som tilsier at du bør vurdere å balansere dekkene dine er vibrasjoner i rattet/bilen. Ubalanserte dekk kan føre til vibrasjoner, som igjen kan bidra til at sjåføren blir sliten og

ukonsentrert og i tillegg føre til unødvendig slitasje på støtdemperne.

Som en del av rutinemessig vedlikehold av kjøretøy, bør sjåføren balansere dekkene på kjøretøyet etter hver kjørte 5.000-10.000 km, eller etter 1-2 år (avhengig av hva som kommer først).

Hos oss på Dekkproff kan vi hjelpe deg med dette. Våre tipp topp moderne maskiner roterer dekkene og oppdager automatisk de små vektforskjeller som kan skape ubalanse i dekkene.

Våre profesjonelle mekanikere legger deretter til de nødvendige gram med vektlodd på de rette stedene etter maskinens anvisning slik at dekkene dine kommer perfekt balanse noe som gir deg en behagligere kjørekonfort og en mer økonomisk hverdag.

Lurer du på pris balansering i ditt område? Velg din nærmeste Dekkproff avdeling HER!