Dekkinformasjon
1. April 2023

Hvordan velge dekk?

Her er noen retningslinjer og punkter for å hjelpe deg med å velge riktige dekk:

Dekktype: Finn ut hvilken type dekk som passer best til kjøretøyet ditt og de kjøreforholdene du normalt kjører på. Husk at du trenger forskjellige dekk sommer og vinter.

Størrelse: Sjekk kjøretøyets anbefalte dekkstørrelse i Vognkortet, instruksjonsboken eller på dekksiden. Størrelsen er vanligvis angitt som en kombinasjon av tall og bokstaver, for eksempel 205/55 R16.

Hastighetsindeks og belastningsindeks: Velg dekk med riktig hastighets- og belastningsindeks for kjøretøyet. Disse indeksene er angitt i bilens vognkort og Dekkproffs dekkside. På denne måten sikrer man at dekket tåler bilens vekt og topphastighet.

Merke og kvalitet: Vurder anerkjente merker og dekk kvalitet når du velger dekk. Høyere kvalitet kan gi bedre ytelse, sikkerhet og holdbarhet.

Pris: Sammenlign priser fra ulike forhandlere og velg dekk som passer budsjettet ditt. Husk at billigere dekk ikke alltid gir den beste kvaliteten eller sikkerheten. Husk også at et dekk har flere priser. En ting er de prisene som står på nettsidene, men husk at de aller fleste må ha profesjonell hjelp til ting som kommer i tillegg som for eksempel omlegging og balansering av de nye dekkene. Således er den prisen man bør merke den prisen som dekkene koster ferdig tilsendt, omlagt og balansert gjerne ferdig satt på bilen.

Testresultater og anmeldelser: Les uavhengige tester og kundeanmeldelser for å få en bedre forståelse av dekkets ytelse og kvalitet.

EU-dekkmerking: Sjekk EU-dekkmerkingen for informasjon om dekkets drivstoffeffektivitet, våtgrep og støy. Dette kan hjelpe deg med å finne dekk som er miljøvennlige og gir gode kjøreegenskaper.

Kjøreforhold: Vurder kjøreforholdene i ditt område og velg dekk som passer best til lokale forhold. For eksempel kan piggdekk være nødvendig i områder med mye is og snø, mens piggfrie vinterdekk kan være et godt alternativ i mildere vinterklima.

Ved å følge disse retningslinjene og punktene vil du kunne finne de beste dekkene for dine behov og kjøreforhold.
Tilbake til listen

Lignende tips